Oxidatie is de voornaamste oorzaak van slecht werkende thermische vloeistoffen en geen enkel vloeistofassortiment biedt meer weerstand tegen oxidatie dan Duratherm. Zie zelf het verschil in ons volledige rapport over oxidatie van de concurrentie.
Met onze milieuvriendelijke producten is uw aansprakelijkheid bij eventuele lekkages veel kleiner en ze zijn beter voor de gezondheid en veiligheid van werknemers. In vergelijking met de stoffen in sommige vloeistoffen van onze concurrenten, zijn thermische vloeistoffen van Duratherm toonaangevend in het minimaliseren van de milieueffecten. Lees het rapport voor meer informatie.
Een gedetailleerd rapport waarin de twee hoofdoorzaken van voortijdige degradatie van thermische vloeistoffen wordt beschreven en enkele praktische stappen die u kunt nemen om dit te vermijden.
Regelmatige analyse van thermische vloeistoffen, samen met een goed onderhoud van installaties, is de beste optie om alles soepel te laten werken.
Elke toepassing heeft zijn eigen specifieke eisen met betrekking tot de keuze van de juiste thermische vloeistof voor het project. Dit zijn de vier belangrijkste factoren waar u rekening mee moet houden.
Vergelijk de thermische eigenschappen en andere vloeistofeigenschappen met onze tool voor een vergelijking naast elkaar. U kunt gemakkelijk overeenkomstige thermische vloeistoffen van Duratherm met elkaar vergelijken of Duratherm met diverse vloeistoffen van de concurrenten.
Deze zes gemakkelijk te gebruiken tools, waarvan onze rekentool voor de warmteoverdrachtscoëfficiënt de populairste is, helpen u bij de berekening van diverse standaardgegevens, inclusief de waarden van warmteoverdracht, thermische uitzetting, bedrijfsviscositeit, drukval in het systeem en het bereiken van turbulente stroming.
Warmte wordt overgedragen door middel van geleiding, convectie en straling. Met behulp van deze gebruiksvriendelijke rekentools kunt u basiswaarden voor warmteoverdracht en waarden voor geleiding en convectie berekenen. Voer oppervlak, warmteoverdrachtscoëfficiënt en temperatuur van oppervlak en vloeistof in om vrije convectie te berekenen. Voor berekeningen van conductieve warmteoverdracht voert u eenvoudig uw gegevens over thermische geleidbaarheid in, alsmede het oppervlak, temperatuurverschillen en dikte van de materialen. Fundamentele warmteoverdracht kan ook worden berekend met behulp van soortelijke warmte, massa en temperatuurverschillen.
Als er warmte wordt toegevoegd aan een thermische vloeistof, vertonen de moleculen waaruit de vloeistof bestaat meer kinetische energie, worden de ruimtes tussen de moleculen groter en neemt het totale volume van de vloeistof toe. Bij het ontwerp van installaties waarbij warmteoverdrachtsvloeistoffen worden gebruikt, is het van cruciaal belang dat met deze toename rekening wordt gehouden door voldoende grote expansievaten en vloeistofreservoirs op te nemen. Voor onze Rekentool thermische uitzetting heeft u alleen gegevens over dichtheid en temperatuurverschillen nodig (uitgedrukt in graden Celsius of Kelvin) om de thermische uitzettingscoëfficiënt te berekenen. Voer uw initiële vloeistofvolume in om de verandering in volume en het uiteindelijke volume te berekenen.
Het is van groot belang dat u de viscositeit weet van de vloeistoffen die u wilt verpompen. Aangezien viscositeit bij de meeste vloeistoffen afhankelijk van de temperatuur verandert, is het van cruciaal belang om de viscositeit van verschillende bedrijfstemperaturen te kunnen berekenen om te beoordelen of een pomp in staat is een viskeuze vloeistof bij een lagere opstarttemperatuur te verwerken. Viscositeit wordt gemeten in centistoke (cSt), genoemd naar George Stokes. Als referentie wordt water van 20°C gebruikt, met een basiswaarde van 1 cSt. Om met onze Rekentool uw bedrijfsviscositeit te berekenen, heeft u de viscositeit- en temperatuureigenschappen van uw vloeistof nodig, alsmede uw bedrijfstemperaturen.
De juiste vloeistofstroming is in een warmteoverdrachtsinstallatie van groot belang om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid verwarming en koeling terechtkomt op de plekken waar deze nodig zijn. Met behulp van deze reeks Rekentools kunnen een groot aantal vloeistofgegevens worden geproduceerd, waaronder gemiddelde stroomsnelheid, volumetrisch debiet en binnendiameter leiding. Afhankelijk van wat u precies nodig heeft, kunt u kiezen tussen onze metrische of standaard versies. Gegevens zijn nauwkeurig tot twee plaatsen achter de komma.
Een belangrijk aspect van het ontwerp van warmteoverdrachtssystemen is het totale volume vloeistof dat in de installatie past. Gebruik deze tool voor het berekenen van het volume van cilinders, bollen en rechthoekige opslagvaten van elke grootte, met behulp van de metrische of standaard afmetingen. Combineer eenvoudig de gegevens van onze rekentool voor cilindrisch en bolvormig volume om volumes te berekenen voor expansievaten met afgeronde uiteinden voor nauwkeurige installatie-inhoud.
Duratherm heeft een globaal netwerk van vertegenwoordigers die voor u klaarstaan. [email protected]